Mens vi venter på TØ 2020

I og med at det er et øvre tak på 200 deltakere under årets ritt, som avvikles 14.- til 16. august, er det mange som ikke har fått plass på startlista eller at ny-datoen i august ikke passer. Derfor har flere benyttet finværet og brukt den opprinnelige helga til å sykle i Tynset-området.
Vår løypesjef Svein Harald har fungert som guide. Denne Oslo-gjengen(bildet)  tok like godt hele lørdagsetappen på fredag. Resten av helga bli brukt til å utforske nye stier i Tynset.

Bjarne Valås, som er ivrig syklist og mange års deltager i TØ, har sitt favoritt område litt nordover i kommunen.
Her er Bjarnes fredagstur: «Starta fra Nytrøa, sykla fjellet inn til Finnhaugen. Deretter til Børsjøseter, så stien inn til Støensetra. Liten lunsj der, sammen med noen mygg/knott. ?. Så fin sti inn til Kongsbekklægret, inn i Såttålidalen og ned gjennom øvre del av Einunndalen. Opp 8 km motbakke før fin nedkjøring til Gløtlægret. Sjarmøretappen til Søgardsvangen og i blauta ned fra Jervheim til Gløta/Nytrøa. Turen ble 99 km. Dette vil jeg si er en av de flotteste sykkelturene man kan gjennomføre i området! Ca 40 km sti, 30 km grusvei og 20 km kjerrevei. Bør prøves

 

Her er Håvard Solem sin opplevelse av fredagstraseen en junidag i 2020: