ETAPPE 3

Etappe 3, søndag
Tynset 

Start Tynset sentrum ved Domus. Ut langs Glåma videre Kjærlighetstien til Sandbakken,tar  til venstre i Kongsveien, til høyre ved Tjønnmosenteret gjennom rundkjøringa og sørover FV 30.  Asfalt ca. 3,3 km. Svinger så til venstre opp Aumdalsveien. En seig stigning på grusvei ca. 1,5 km for så og ta av til høyre inn i et ganske flatt parti med fine stier på ca. 2,5 km.
Krysser så FV30 for å ta oss inn på Ripanområde. Først lette stier/kjerreveier før vi havner ut mot deler av Aumegga med noen tekniske partier. Her får vi flere artige partier på flotte stier ned mot Auma.
Her svinger løypa hardt venstre, og vi krysser elva Auma på ei smal bru. De aller fleste må av sykkelen her.
Nå starter en bra stigning på ca. 2,5 km opp til Veslevangen på kjerrevei/sti. 
Etter å ha krysset Brandvollsbekken svinger løypa til høyre inn på grusvei med seig stigning opp mot Brottvangen. Tar av til venstre før selve toppen og havner ut på Tronsvangveien. Følger denne fram til Røsteggvangen.

En frisk utforkjøring følger nå, før vi svinger av til høyre og et nytt stiparti før vi krysser FV.30 igjen. En liten kneik opp og et lettkjørt stiparti i nærheten av Svarttjønna.
Krysser så elva Auma og opp noen kneiker på kjerrevei. Svinger så til høyre på fin kjerrevei/sti mot Kurøsta opp på Aumdalsveien på Hemstadvangen. Svinger her til venstre og så til høyre opp mellom noen hytter. Kommer så inn på skiløypetraseen. Et variert stiparti/kjerrevei fram til Skistuveien, hvor vi svinger til venstre. Et grusparti på ca.700m, før vi svinger hardt høyre inn på Pilgrimsveien.
Her får vi et heftig stiparti i flott terreng på ca. 2,5 km. Så kommer en sving hardt høyre og opp en liten kneik inn i lysløypa. Følger den i kupert terreng, før vi havner ut i Skardløypa på artig kjerrevei ned mot Solbakken hvor vi svinger til venstre på lett sti fram til området mellom Sjukehuset og N.Ø.Videregående Skole .

Vi tar oss videre gjennom rundkjøringa ned til Kongsveien, svinger til venstre mot Sandbakken, inn på Kjærlighetstien langs Glåma, og grusvei/sti  mot mål ved Domus senteret.

Etappe lengde ca 40 km.

Underlag prosentvis: Asfalt 13. Grus 29.  Sti/terreng 58

Kart etappe 3:   Last ned pdf,  Etappe3_2021_A0

Garmin fil for 2021: https://connect.garmin.com/modern/course/70622511

 

Smith

info@transosterdalen.no |  + 47 951 32 880