HISTORIE

Trans

Historiens første TransØsterdalen gikk av stabelen 15-17.juni 2012. Totalt var 88 deltagere påmeldt. Av disse fullførte 55 ryttere 3-dagers TransØsterdalen. De øvrige kjørte et eller to dagsritt.
Første etappe fredag var på Tynset, ca 55km. Denne etappen har vært så og si uforandret siden starten. På lørdag gikk ferden over Fonnåsfjellet til Koppang. Søndagens etappe gikk fra Koppang til Elverum. Elverum Sykkelklubb trakk seg ut etter første året og Stor Elvdal og Tynset har siden, sammen med Savalen SK stått som arrangør av TransØsterdalen. I 2013 var siste etappe fra Koppang til Engerdal.
Siden 2014 har det vært to etapper med start og mål på Tynset, mens tredje etappe starter på Tynset og går i mål i Koppang.

I 2018 ble for første gang alle etappene kjørt på Tynset, med Savalen SK som ansvarlig arrangør. Siden har alle etappene hatt start og mål i Tynset sentrum. Enklere logistikk både for deltager og arrangør.
 
tron-nordistuen
Parti fra lørdagens etappe på Tynset. Man ser sørover med Tronfjell til venstre og Alvdalsølen bakerst midt på bildet.


2023

Ritt dato  var 11.-13.august

Værfenomenet «Hans» tidlig i uka hadde gjort traseene bløt. Helt ny fredagsetappe og en justert søndagsetappe satte ingen demper på stemningen, og rittet ble gjennomført på en grei måte. Deltagelsen var omtrent helt likt med året før, faktisk noen flere påmeldte (135). Igjen var vi arrangør av NC, og seedingsritt for Birken.
Årets vinnere ble Åshild Tovsrud og Bjørn Vidar Suhr.  Suhr vant for andre år på rad.

Trans


2022

Ritt dato  var 12.-14.august

For tredje gang gikk rittet i august. Beate Ness beste damesyklist, og Bjørn-Vidar Suhr beste herre syklist i årets TØ.
Tørt og fint i stier og terreng. Kjempevær med sol og passe temp hele helga. 130 påmeldte var i underkant av det vi hadde håpet på, men rittet ble gjennomført i vanlig TØ standard. Nedgang i antall deltagere ser ut til å prege hele sykkelnorge denne sommeren. Vi får håpe og tro at det går seg til etterhvert….
Tilbake, etter 2 år med restriksjoner, var felles middag, sosialt samvær og premieutdeling i Kulturhuset hver kveld. Vi fikk ikke tildelt NC i år. Men Mastercup og seedingsritt for UltraBirken. Blide og fornøyde syklister reiste hjem søndag ettermiddag med sekken full av gode opplevelser.

Trans


2021

Ritt dato  var 13.-15.august

Også i år ble TransØsterdalen arrangert i august. Norges Cup ble gjennomført og vinnere ble hhv Hildegunn Hovdenakk  og Eskild Evensen Lie.
Etter et år med pandemi trodde vi at at årets ritt kunne gå under normale forhold. Slik ble det ikke og rittet ble gjennomført med flere restriksjoner. Bla ingen sosiale sammenkomster, premieutdelinger etc.  Men til tross for pandemi så var det 260 syklister til start.  Pga av kollisjoner med andre arr, og diverse grunnarbeider på TynsetTorg ble start og mål flyttet til P-plassen ved Domus senteret.. Litt justeringer på traseen ble det, men vi fikk et flott arenaområde og fine fasiliteter for sekretariat inne i Domus senteret. Det som satte sitt preg på denne helga var været. Kaldt og mye regn, spesielt på lørdag, gjorde forholden tøffe.

Trans


2020

Ritt dato  var 14.-16.august

For første gang ble TØ ikke arrangert i juni. Pga. Covid-19-pandemi ble rittet utsatt til i august. Vi hadde satt et tak på 250 deltager totalt. Disse ble delt inn i puljer for å overholde smittevernet. Hildegunn Hovdenak og Emil Hasund Eid vant. Et fantastisk vær var med å lage en flott ramme rundt sykkelrittet i alle tre dagene. Årets NC ble avlyst, da TØ var det eneste rittet som kunne gjennomføres.

Trans


2019

Ritt dato 2019 var 28.-30.juni

Sunniva Dring og Eskil Evensen-Lie ble totalvinnerne av TransØsterdalen 2019, som for andre år i sin helhet avholdt på Tynset. For første gang var rittet en del av NorgesCupen. Dette ble en suksess som mange ønsker at videreføres også til neste år. 250 startende. Det var også første gang at et terreng NC-ritt ble kjørt som et 3-dagers etappe ritt, og med jaktstart siste dag.
Sjøl om det er morsomt med NC,  er det fortsatt det hele og brede sykkelmiljøet vi ønsker velkommen til Tynset en helg i slutten av juni hvert år. I år var også seedingsritt for UltraBirken. Været var som vanlig varierende med alt fra lett regn til strålende sol. Syklistene koste seg i våre varierte traseer i 3 dager.

Trans


2018

Ritt dato 2018 var 22.-24.juni

Vinnere av årets ritt ble Vidar Mehl og Borghild Løvset. 245 startende. Første år med alle tre etappene på Tynset. Den nye 3-etappen ble en suksess.  For første gang var det jaktstart på søndagsetappen. Tilbakemeldinger fra syklister var overveldende.  Aldri har så mange startet og gjennomført søndagsetappen. Værmessige hadde vi alt, fra kald nordavind og regn på fredag via oppholdsvær og passende temp på lørdag til knallvær på søndag.

Trans


2017

23-25.juni

Vinner av dameklassen Camilla Hott og vinner herreklassen Thomas Engelsgjerd.

Nesten 300 startende på fredag og lørdag. Sjøl om værgudene ikke spillet på lag, spesielt lørdag var det surt og kaldt, var syklistene fornøyde.
Varierte og utfordrende traseer gjør det artig å sykle sjøl om det regner og blåser. Også i år så vi en økning i klassene for 2-mannslag.

Ekstra hyggelig var det å registrere at flere jenter var med.

Trans


2016

Rittet gikk 24-26. juni 2016

Vinnere ble Kristin Aamodt og Tor Halvor Bjørnstad Tuveng.


5 års feiring med ny deltakerrekord – vi passerte 300 startende. Klassene for 2-mannslag har god økning fra sist år. Fine forhold alle 3 dagene.

Resultater sammenlagt 3 etapper her

sykkelbru2016

Trans


2015

Rittet gikk 19 – 21. juni 2015.

Vinnere i 2015, Berit Gjelten og Ola Kjøren.

Tre harde, men fantastiske dager med sykkelritt. Ny deltager rekord, fint vær  og mange blide mennesker.

1.etappe på Tynset, 2.etappe på Tynset og 3.etappe fra Tynset til Koppang.

Nytt  i år var at det ble åpnet for 2-mannslag. Dame- og herreklasser + mixklasse.

_IGP1389

 

Trans


2014

Rittet gikk 20 – 22. juni 2014.

Vinnere i TransØsterdalen 2014, damer; Linda Wold og herrer; Carl Fredrik Hagen.
Heldig vinner av  jaktkortet på villrein på Mykleby i Stor-Elvdal ble Thomas Nordraak.

1.etappe på Tynset, 2.etappe på Tynset og 3.etappe fra Tynset til Koppang.

 

 

pallen3dag
Sammenlagt  3 dager. Fv. nr.3 Tor Halvor Bjørnstad, nr.1 Carl Fredrik Hagen, nr.2 Martin Andersen,

 

linda_finish
Linda Wold mot mål på Koppang
fonnaasfjell-ned
Full fart ned fra Fonnåsfjellet

 

sti1

 

 

Trans

 


 

2013

Rittet gikk 14 – 16. juni 2013

Tor Halvard Bjørnstad vant herreklassen.
Linda Røset vant dameklassen.

Så og si dødt løp mellom Bjørnstad og Anders Fiskvik. Kun ett fattig sekund skilte disse to etter 3 dager på sykkelsetet i en utfordrende Østerdals natur. 

TransØsterdalen 2013 er historie.  1.etappe på Tynset. 2.etappe fra Tynsettil Koppang. 3.etappe fra Koppang til Engerdal. Vi takker alle deltagere, våre sponsorer, alle vaktmannskapene, serviceteam, kommissær og funksjonærer for hyggelig sykkelhelg i Østerdalen!
En spesiell takk til Engerdal Sykkelklubb for godt samarbeid, og til Norsk folkehjelp Redningstjeneste Nord Østerdal som hadde ansvaret for saniteten.

Velkommen tilbake neste år! 

 

linda-vinner
Årets blide vinner av dameklassen, Linda Røset, står som et symbol på TransØsterdalen 2013.
    

vinner
  Vinnere intervjues av speaker Joar Hagen etter innkomsten i Engerdal

30-39
Stian Juell og Tom Rødsbakken sørget for dobbelt Rena seier i klassen Menn 30-39.

 

helios

Mål Koppang, 4 rytter fra Helios DBS racing først i mål på Koppang lørdag. 

 spurten
Over: Spurten er dratt opp Eirik Fiskvik, Torgeir Bekkemoen, Jørn Andor Øwre  og Jan Stefan Hartz Repshus.
Under: Like etter skjer dette. 50 m før mål kjører de to Solør rytterne i hverandre…

crash

Trans


 

2012

Historiens første TransØsterdalen gikk av stabelen 15-17.juni 2012. Totalt var 88 deltagere påmeldt. Av disse fullførte 55 ryttere 3-dagers TransØsterdalen. De øvrige kjørte et eller to dagsritt.

1.etappe på Tynset. 2.etappe fra Tynsettil Koppang. 3.etappe fra Koppang til Elverum. Arrangøren føler at konseptet har slått an, og vil videreføre og utvikle TransØsterdalen.  Knut Erik Nesteby første vinner av TransØsterdalen! Han vant sammenlagt foran Bjørnstad og Lien på tredje.  Linda Treseng-Lien vant dameklassen sammenlagt.

Vi takker deltagere, serviceteam, kommissær, vaktmannskaper og funksjonærer for hyggelig sykkelhelg i Østerdalen!

Velkommen tilbake neste år!


  knut-erik

Knut Erik Nesteby, Hedmark Terrengsykkel. 

linda
      Linda Treseng-Lien,Ullensaker CK

Knut Erik Nesteby knuste konkurrentene på siste dag. Han var over 2 minutter før fredagens vinner Lars Granberg inn til Terningen Arena i Elverum. Linda Treseng-Lien, tok sin tredje etappeseier i dameklassen.

Tor Halvor Bjørnstad leder etter to etapper, 37 sek foran Knut Erik Nesteby. Geir Treseng Lien ligger 1.52 bak.
Dame Eliteklassen ledes klart av Linda Treseng-Lien, nesten 37 min. foran neste kvinne som er Heidi Kjernåsen Hallbakken, Elverum SK.

Til tross for at været ikke var like fint på lørdag (mye regn), så var det mange blide fjes å se ved innkomsten på Koppang. Dagens raskeste over fjellet fra Tynset til Koppang var Tor Halvor Bjørnstad 42 sekunder foran Knut Erik Nesteby. Raskeste kvinne, i dag som i går, Linda Treseng-Lien.

thb_160612
Tor Halvor Bjørnstad på stien ned mot Storstua på Koppang.ledertroyer1 
Linda og Lars fikk ledertrøya i Tynset Kulturhus under middagen fredag kveld.

img-5
Tetgruppa på vei over Tynsetbrua.

IMG_3
Nr 66 Roar Vang på vei mot Savalen. 

Trans