20 - 22. juni 2014 


Start på Tynset fredag.

 

TransØsterdalen 3-dagers  er mer enn slit og høy puls.  Et terrengsykkelritt med en fin blanding av stier, grusvei, skog og "snilt" fjellterreng.

I år er enklere logistikk både for deltagere og arrangør. Fredag og lørdag foregår alt på Tynset. Start og mål på samme sted. Søndag går turen over Fonnåsfjellet gjennom Rendalen til Koppang.
Alle etappene kan sykles som enkelt ritt
.  (Husk lisens)
 

Påmelding til TransØsterdalen er åpen i perioden 10.mars til 10. juni.

Priser:
3-dagers kr.1500,-.  1-dags ritt kr. 500,-. Stafett søndag kr. 1000,-
 

NYHET, egen bedriftsklasse.
I år kan man sykle TransØsterdalen som deltager i bedriftsklassen.

Søndagens etappe som stafett for bedrift / trim.
Avslutningsetappen fra Tynset til Koppang over Fonnåsfjellet og gjennom Rendalen, går i et flott sykkelterreng, og i år åpnes det for bedriftsstafett på denne etappen.

Det kjøres tomannslag med veksling ved Elvål i Rendalen, der førsteetappen går fra Tynset over Fonnåsfjellet og ned til Elvål. Andreetappen går fra Elvål gjennom Rendalen over Morakjølen, gjennom løypas mest tekniske partier til mål på Koppang.
Egentlig to relativt forskjellige etapper, første etappen er den tøffeste med fleste høydemeter. Etappe lengde er omtrent lik.

Det blir flere klasser i stafetten, både aktiv og tur.  Målet er å få flest mulig i aktivitet ved å tilby et konsept som er et attraktivt og sosialt treningsmål både for bedriftenes ansatte og for trimere generelt.

Trim-klasse uten tidtaking, Tynset lørdag.
Påmelding ved start. Påmeldings avgift kr. 200,- Familier kr. 600,-. 
TransØsterdalen start nummer.
Felles start kl. 11.00
Løypelengde ca 25km.

Premiering. Egne utrekkspremier.

 


Det spurtes


Naturopplevelser kombinert med utholdenhet, teknikk og sykkelglede kjennetegner dette rittet.
Få områder i Norge har et terreng og en natur som egner seg bedre til sykling enn Østerdalen. Et nettverk av gamle ferdselsårer, dyretråkk, stier og seterveier gjør dette området unikt. Her vil det bli sti- og terrengsykling med tekniske utfordringer, bratte kneiker, både opp og ned.
For enkelte vil det å sykle ritt i tre dager på rad være en uvant tanke, for andre vil et 3-dagers ritt være en kjærkommen utfordring.


 

 

 

 

 

 

 
Resultater TransØsterdalen 2013  

 

 


Kommentarer / tilbakemeldinger i 2013:

 

«Takk for noen flotte dager på sykkelsetet gjennom TØ 2013 også.»

«Jeg sitter også igjen med en totalopplevelse som er veldig bra. Bra løypa, hyggelig stemning og ett knirkefritt arrangement. Så jeg håper flere ser gleden i dette sånn at rittet fortsetter.»

«Tusen takk for ei kjempeflott sykkelhelg! Terrengpartier som vi bare kan drømme om. Flotte premier, kjempegod merking, vakter i alle kritiske kryss, veldig bra.»

«Selv sitter jeg igjen med mange gode opplevelser. Ettersom jeg kjente de to første etappene ganske godt, var siste del av siste etappen høydepunktet for meg.»

«Tror nok mer kompakt arrangement er veien å gå for å lokke flere ja, ser også den med kortere etapper, selv om for min del er det "harde" aspektet en del av moro»

«Da er Trans-Østerdal 2013 over, og om det ikke var trengsel på fjellet, så vil jeg likevel si at sosialt sett er den helga et høydepunkt, ja vil vel si at det er den beste ritthelga som finns i Norge (for min del).»

«Morsom og hard dag på sykkelen. Heldigvis så var været veldig bra, om en litt kjølig, men kort bukse funket bra.»

«Kjenner jeg begynner og glede meg nå. 3 dager på sykkelen blir nok like moro i år som i fjor!»

 «Jeg vil takke for et fint ritt og 3 veldig fine løyper. Det aller meste var veldig bra.»

«Takk for et knallfint ritt som jeg mener absolutt har potensialer til å samle minst dobbelt så mange deltakere neste år, og enda flere etter hvert.»


 

        

 
 

 
 

 TransØsterdalen trøye
(klikk for større bilde)

Bestilles på www.sporton.no

 
 
 
 
www.transosterdalen.no